Stufvenäs Bröllopsmeny 2019

Vi vill ge er ett större urval av förslag på bröllopsmeny. Därför har vi satt förrätter, varmrätter och dessert var för sig. Då kan ni sätta ihop er egen meny efter tycke och smak. Det som är viktigt är att alla i sällskapet, som måste vara minst 15 personer, äter samma meny. Priset för trerätters meny är 625 kr per person.

Förrätter

Skagenbakelse på kavringsbotten serveras med löjrom, skottsallad & örtolja

Oxcarpaccio serveras med lagrad sveciaost, picklade betor, rostade hasselnötter, balsamico sirap & ruccola

Tartar på lax serveras med forellrom, dillcrème, kavringschips, sparris- & dillsallad

Gravad röding serveras med prästostcrème, sikrom & fänkål

Stufvenäs löjromstoast på brioche serveras med mousse, syrad rödlök & dillgelé

Halstrad ankleverterrin serveras med portvinskokt fikon & smörstekt brioche

Betor i tre variationer med getostmousse, färska örter,
kavringskrutonger & smörstekt bovete   

 

 

Varmrätter

Halstrad röding serveras med skaldjursrisotto, säsongens primörer & champagneskum 

Rimmad & dillstekt torskrygg, gulbetsfondant fylld med fänkål, jordärtskocka & musslor, rostat vitlökskum samt ört- & citronpuré

Helstekt kalvrygg med sparris, kantareller, tryffelsky, selleripuré, potatiskaka
smaksatt med parmesan & vitlök

Halstrad hälleflundra serveras med lättrökt mandelpotatisterrin, rimmad gurka,krondillssmaksatt blåmusselskum & friterad kräftkrokett

Rosastekt utskuren lammsadel med salviadoftande lammsky, rotfrukt- & svamppytt, semibakade tomater & getostpotatisgratäng

Helstekt oxfilé serveras med potatis- & jordärtskocksterrin, glaserad sparris & morötter, ugnsbakad rotselleri, oxsvanssky smaksatt med tryffel

Rosastekt hjortytterfilé med potatis- & västerbottenkroketter, svampragu,
hemgjord viltkorv & svart vinbärssky

Ugnsbakad rotselleri fylld med svamp
serveras med potatisterrin smaksatt med vitlök & parmesan, råstekt sparris,
bakad portabello, semitorkade cooktailtomater & tryffelvelouté

 

Desserter

3 sorters svenska ostar med fröknäcke & svartvinbärsmarmelad

Klassisk Crème Brûlée med säsongens bär & sorbet

Chokladterrin med hallonsmak, lakritsglass, hallonsås & chokladjord

Vitchoklad cheesecake serveras med passionsfruktsorbet, rostad vitchoklad & hallon

Chokladfondant med saltrostade hasselnötter, karamellglass & dulce de leche

Kyld hjortronsoppa med rosmarinkryddad vaniljpannacotta,
 
friterad hjortronmunk & mandelflarn

Vaniljyoghurtbavaroise fylld med äppelpesto serveras med rostad mandelglass

Päronmousse & karamellbavaroise med inkokt päron, kardemummaglass & päronsås 

 

Öppettider Reception

Måndag - fredag 07.00 - 19.00
Lördag 08.00 - 16.00
Söndag 08.00 - 13.00