Välkommen till vår restaurang!

Stufvenäs Gästgifveri - ett klassiskt småländskt gästgifveri som serverar traditionell och genuin husmanskost i modern tappning. Husmanskost är enkla, rustika rätter av vardagskaraktär med ursprung i det svenska landskapet. God mat kräver omsorg och tillagas med kärlek till råvarornas karaktär och smaker.

Vi anpassar våra menyer efter säsongens skiftningar och ser ett stort värde i att bevara de traditionella svenska smakerna som sött, surt och salt. Med respekt för råvarorna och dess ursprung köper vi i mån av tillgång råvaror som är lokalt eller svenskt producerat.

Vi värnar om de svenska smakerna och tillagar genom klassiska metoder som rimning, gravning, rökning och torkning, men självklart på vårt sätt.

Vår restaurang erbjuder allt från lunch, romantiska middagar på tu man hand, firande av högtidsdagar till bröllopsfester. Vi serverar både stora och små sällskap i våra tre flexibla matsalar med plats för upp till ca 250 gäster.

Utöver detta erbjuder vi även dryckesprovningar i vår vinkällare, som kan kombineras med provsmakningar av delikatesser såsom ostar eller choklad.

I vårt kök kan vi även erbjuda matlagningskurser där gästerna själva lagar middagen tillsammans med våra duktiga kockar.

Varmt välkomna!

 

Öppettider Restaurang

Måndag - Lördag 12.00 - 21.00
Söndag 12.00 - 15.00

Lunchtider

Måndag - Lördag 12.00 - 14.00
Söndag 12.00 - 15.00